• Noteer je e-mailadres om je te abonneren op mijn blog.

  Doe mee met 36 andere volgers

 • Pagina’s

 • Meest recente berichten

 • Archief

 • Dana

 • Forums

 • Hobby

 • Sieraden ~ Bijoux

 • Meta

 • Feedjit Live Blog Stats

 • Bezoekers

 • Advertenties

Een nieuw jaar – een nieuwe hobby !

o

Het mag nog nét, geloof ik, of nét niet meer 😳 , maar hoe dan ook allereerst:

o

2014 en

2014 fr

2014 it

2014 du

o

Ja, de – prettige, hoop ik 😉 – feestdagen zijn alweer voorbij, en hoewel ik 2013 – voor het grootste deel – maar liever zo snel mogelijk wil vergeten, wens ik aan het begin van dit nieuwe jaar iedereen graag

o

een goed, gezond en gelukkig 2014 !

o

Overigens, die feestdagen waren ditmaal voor mij errug leuk: we hebben ze doorgebracht in Toscane, bij onze Italiaanse vrienden Licia, Franco, Mascia, Alessandro, Flaminia, Dania, Massimo en Clara. Tijdens het kerstdiner bij Dania waren we zelfs met z’n zestienen !  Daarvan en natuurlijk ook van het bezoek van Babbo Natale hoop ik binnenkort foto’s te kunnen laten zien.

o

Echt winterweer wilde het niet worden, maar we vermaakten ons prima:

o

fotojjjjjo

Voor alle zekerheid had ik een bolletje wol meegenomen om eventueel een stukje te kunnen breien. Nou, dat is een beetje uit de hand gelopen: in een weekje Italië heb ik 7 (zeven !) sjaals gebreid, waarvan er drie in Collesalvetti zijn achtergebleven :). Dit zijn de andere vier:

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

o

En ik heb nog vier bollen liggen … ja, ik weet ‘t, maar op de markt in Livorno waren ze echt héél goedkoop !!

Dat het nóg goedkoper kon, gewoon hier in Den Haag, merkte ik toen Miranda onverwacht kwam logeren en mij leerde ‘armbreien’, een voor mij geheel nieuwe tak van sport (naast vingerhaken, dat ik al van mijn moeder leerde toen ik een jaar of vier was). Na een middagje breien – én haken én nog een aantal andere moeilijke dingen, zag mijn eerste creatie er al zo uit:

2014 01 03 Armbreien groen fuchsia 01

2014 01 03 Armbreien groen fuchsia 02

o

o

Dat armbreien is zo leuk, dat we maar even gezellig zijn gaan shoppen, met als gevolg dat ik nu een hele serie armgebreide/gearmbreide sjaals kan maken. Nou ja, we zien wel. Van die ‘Katja-sjaals’ heb ik er inmiddels al meer dan dertig gebreid, dus wie weet waartoe deze nieuwe verslaving zal leiden.

o

Advertenties

16 Reacties

 1. Bonne année à vous trois ! Qu’elle soit douce et meilleure que 2013 . Mais où est donc Dana? Je ne la vois pas sur les photos ! J’ai pensé à toi et à elle hier soir en regardant Jackson Brodie! 😉 Les foulards tricotés sont très jolis ! Baci et caresses à Dana !

  • Merci, Marina. Dana était également partie en vacances: à l’hôtel pour animaux Marijke à Kamerik (ca. 50 kms d’ici) elle s’est bien amusée avec 4 labradors, dont un chiot, et un golden retriever. 🙂

 2. Was weer gezellig als vanouds! 😀
  Ik heb mijn sjaal nog niet af…. heb toch mijn vinger weer overbelast :-/
  even pauze dus….
  Maar kan niet wachten om aan mijn nieuwe bollen aan te breken 😉

 3. Als het oprecht en gemeend is, mag het gewoon 😉 vind ik.
  Jij ook een goed 2014 🙂

  Leuk om te lezen hoe je vakantie was en wat je er hebt gedaan 🙂

  En dan lees ik ook nog dat je gelukkig een nieuwe hobby hebt gevonden, ik was al een beetje “bang” dat je je zou gaan vervelen … Hoewel ik eigenlijk dacht dat je misschien wel bekend zou zijn met de techniek, als vrouw met vele interesses (net als ik :S )

  Mooie creaties trouwens! 😀

  • Hè, fijn, Natalie, dat is een hele opluchting ! 😉
   Heb jij al eerder gearmbreid / armgebreid dan ?

   • Zie de reactie nu pas..?..
    Vroeger heb ik wel eens gearmbreid/armgebreid.. tijdens school(tijd).. Ik heb een bijzondere handarbeid (lerares/leraar) gehad, besef ik jaren later 😉

 4. Ik zag mijn reactie niet… en toen wel.. sorry voor deze spam..

 5. Ook voor jou en Will een heel gelukkig en vooral gezond 2014 gewenst. Mooie creaties heb je gemaakt. Ben heel benieuwd naar het arm breien. Ik zie je snel

 6. Hoi Corriejanne, wij vonden het zaterdagavond ook weer ouderwets gezellig. Leuke foto’s uit Italië en het arm breien kan ik niet openen want ik heb geen Javascript. Maar ik kom je etiketfles gauw eens brengen en dan krijg ik toch wel even een showtje van jou?.

 7. De shawls met het ‘tulegaren’ vind ik geweldig! En of het nu ‘mag’ of niet: ik wens jou ook een in alle opzichten fantastisch 2014!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: